Persoonlijk en relevant communiceren, doe je met een CDP

Een CDP helpt je om klantgegevens van verschillende bronnen zoals websites, mobiele apps, en zelfs offline kanalen (denk bijvoorbeeld aan de data van klanten die in jouw fysieke winkels komen) samen te brengen. Het resultaat? Een compleet, continu bijgewerkt klantprofiel dat toegankelijk is voor al je marketingkanalen en -tools, waardoor je heel persoonlijk met je klant kunt communiceren. Het geheim van een duurzame en loyale klantrelatie.

Wat kun je met een CDP?  

Stel je voor: je wilt een marketingcampagne starten. Met een CDP kun je:

 • Gegevens integreren: Je verzamelt alle klantinteracties en -gegevens, van webbezoek tot aankoop, in één overzicht.
 • Klantsegmenten creëren: Je verdeelt je klanten in groepen op basis van hun koopgedrag, interesses, of demografische gegevens. Zo kun je bijvoorbeeld een groep aanmaken voor klanten die geïnteresseerd zijn in eco-vriendelijke producten.
 • Personalisatie toepassen: Je stuurt gepersonaliseerde e-mails die inspelen op de individuele behoeften van je klanten. Een klant die onlangs sportartikelen heeft bekeken, krijgt bijvoorbeeld een aanbieding voor de nieuwste sportschoenen. Dit principe kun je ook toepassen op de content die je op je website en in advertenties toont.
 • Customer Journeys optimaliseren: Je analyseert hoe klanten interactie hebben met je merk en verbetert deze ervaringen om hun tevredenheid en loyaliteit te verhogen.

De voordelen van een CDP

Het gebruik van een CDP levert je talloze voordelen op, waaronder:

 • Verbeterde klantinzichten: Je begrijpt precies wat je klanten willen en hoe je daarop kunt inspelen, wat leidt tot betere en snellere besluitvorming.
 • Efficiëntere marketing: Je verhoogt je conversieratio’s en ROI door gerichtere en relevantere campagnes in te zetten.
 • Consistentie over al je kanalen: Je zorgt ervoor dat elke klant dezelfde, maar persoonlijke, merkbeleving heeft, ongeacht hoe of waar ze met je merk in contact komen.
 • Tijdsbesparing: Je automatiseert de verwerking van gegevens en het beheer van campagnes, zodat je meer tijd overhoudt voor strategie en innovatie.

CDP vs CRM vs DMP

Misschien vraag je je af hoe een CDP verschilt van CRM- en DMP-systemen:

 • CRM: Focust op directe klantinteracties en beheert persoonlijke informatie die nuttig is voor verkoop- en klantenserviceteams.
 • DMP: Beheert grote hoeveelheden anonieme gegevens voor advertentiedoeleinden.
 • CDP: Brengt het beste van beide werelden samen door alle soorten klantgegevens te verzamelen, zowel geïdentificeerd als anoniem, om een volledig en bruikbaar klantprofiel te creëren.

Een CDP stelt je dus in staat om een dieper inzicht te verkrijgen en actie te ondernemen op manieren die CRM- en DMP-systemen niet kunnen.

Eenvoudige implementatie 

Het is vrij eenvoudig om te starten met een CDP. Zodra de keuze voor tooling is gemaakt en het kernteam is gevormd, houdt Clever Strategy doorgaans 3 maanden aan voor het onboarding-traject. Hierin wordt de basisinrichting van een CDP gerealiseerd, staan de eerste customer journeys live en worden de eerste resultaten geboekt.  

Trotse CDP partner

Clever Strategy is trotse partner van de CDP’s Spotler Activate, Marigold Engage en Insider. Maar ook van Customer Experience Platforms zoals Voyado en Bloomreach.

Een CDP in actie zien? 

Of wil je vrijblijvend sparren, neem gerust contact op met:

Kjeld Piek
k.piek@cleverstrategy.nl

Ik begrijp als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om de CDP te vinden die past bij jouw doelstellingen, mogelijkheden en jouw manier van werken. Neem dan ook gerust contact op als je hier vragen over hebt, of advies kunt gebruiken. Ik help je heel graag verder!

Kjeld Piek
k.piek@cleverstrategy.nl

BENIEUWD WAT WE VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

Data-driven & fact-based aanpak

We denken vanuit rendement en klanttevredenheid en willen alles meten om te kunnen verbeteren.

Full service marketingbureau

De one-stop-shop voor clever business cases en omnichannel oplossingen.

Lean & mean marketing

We werken met slimme technologie die uiterst doeltreffend en efficiënt is.

ACCREDITATIES

Clever gelooft in samenwerken. Met onze klanten, maar óók met business partners, want samen zijn we slimmer. We koppelen krachten om het beste resultaat voor onze projecten te bereiken. Dat doen we door exclusieve samenwerkingen met de onderstaande partijen.

 
Power BI