Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, string given in /home/p4167/domains/cleverstrategy.nl/public_html/wp-content/themes/clever/config-templatebuilder/avia-template-builder/php/class-shortcode-template.php on line 2485

WEES PERSOONLIJK EN RELEVANT

Het is irrelevant als je websitebezoeker producten ziet die niet passen bij zijn interesses, geconfronteerd wordt met een uiting van een product wat hij zojuist heeft gekocht of een nieuwsbrief ontvangt met damesmode terwijl hij een man is. Liever ziet de consument een website die aansluit bij zijn interesses en ontvangt hij een nieuwsbrief die relevant is voor hem op dat moment.

Een customer data platform (CDP) maakt het mogelijk om de klant centraal te stellen en persoonlijke relevante communicatie te serveren over alle touchpoints.

Hoe werkt het?  

Een CDP is een platform waarin alle klantdata centraal wordt verzameld vanuit alle kanalen (CRM, e-mails, social en meer). Deze data wordt gecombineerd met andere data (demografie, weer, verkeer en meer). Aan de hand van deze data wordt het mogelijk om klanten een gepersonaliseerde ervaring te bieden, doordat we o.a. kunnen voorspellen in welke aankoopfase iemand zich bevindt, wat voor een klanttype het is en in welke producten hij geïnteresseerd is. Deze data kunnen we omzetten naar persoonlijke customer journeysJourneys die op basis van klantintenties worden ingericht.  

Daarnaast is het ook mogelijk om met een CDP nieuwe klanten te vinden op basis van look-a-like-targeting van CDP-segmenten. Ook kunnen de segmenten van een CDP gebruikt worden om klanten uit te sluiten bij bijv. Facebook-advertising, waarmee je netto-mediabereik stijgt (er is minder waste).  

Eenvoudige implementatie 

Het is vrij eenvoudig om te starten met een CDP. Zodra de keuze voor tooling is gemaakt en het kernteam is gevormd, houdt Clever Strategy doorgaans 3 maanden aan voor het onboarding-traject. Hierin wordt de basisinrichting van een CDP gerealiseerd, staan de eerste customer journeys live en worden de eerste resultaten geboekt.  

Customer Data platform en AVG 

Er worden bij het gebruik van een CDP veel persoonsgegevens gebruikt. Dat mag, als de websitebezoeker op de hoogte is van het gebruik van een CDP en daar toestemming voor geeft middels een cookiebar. Daarnaast biedt een CDP uitkomst om te voldoen aan de AVG om je klanten inzage te geven in welke gegevens er worden verzameld. Een CDP is tenslotte het verzamelpunt van al deze data. Naast inzage is het mogelijk dat klanten hun gegevens wijzigen of helemaal verwijderen. Dit wordt dan in alle gekoppelde kanalen doorgevoerd.  

Datatrics en Squeezely

Clever Strategy is partner van zowel Datatrics als Squeezely. Met deze twee Nederlandse Customer Data Platforms bieden wij onze klanten op een laagdrempelige manier een mooie data-oplossing aan, waarmee meerdere bronnen met klantdata aan elkaar verbonden kunnen worden. Deze gebundelde data zorgt ervoor dat onze klanten relevanter kunnen communiceren en de contactmomenten geoptimaliseerd zullen worden. We richten ons daarbij op conversie, rendement en klanttevredenheid. Hiermee maken we onder andere media-uitingen relevanter, websites persoonlijker en realiseren we meer omzet met data.

Welk platform het beste bij jouw wensen aansluit en wat de belangrijkste verschillen zijn, bespreken we graag met je!

BENIEUWD WAT WE VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

Data-driven & fact-based aanpak

We denken vanuit rendement en klanttevredenheid en willen alles meten om te kunnen verbeteren.

Full service marketingbureau

De one-stop-shop voor clever business cases en omnichannel oplossingen.

Lean & mean marketing

We werken met slimme technologie die uiterst doeltreffend en efficiënt is.

ACCREDITATIES

Clever gelooft in samenwerken. Met onze klanten, maar óók met business partners, want samen zijn we slimmer. We koppelen krachten om het beste resultaat voor onze projecten te bereiken. Dat doen we door exclusieve samenwerkingen met de onderstaande partijen.

 
Power BI