MET WELK DOEL ZET JE VIDEO ADVERTISING IN?

Ook bij video is het belangrijk om je af te vragen wat je doelstelling is. Video’s kunnen voor veel verschillende doelen ingezet worden; naamsbekendheid, websiteverkeer, online sales of bezoekers naar je winkel sturen.

Bij video advertising maken we onderscheid in een aantal subcategorieën. Hieronder zullen we er aantal benoemen en uitleggen waar wij de afgelopen jaren al aardig wat ervaring mee hebben opgebouwd.

In-stream video

Iedereen kent deze vorm van adverteren wel, al weet niet iedereen dat het hier gaat om in-stream video. Een gesponsorde video die je voorafgaand (pre-roll), in het midden (mid-roll) of na afloop (post-roll) te zien krijgt binnen andere video content, is een vorm van in-stream video. Er zijn veel verschillende kanalen die deze vorm aanbieden.

YouTube

Het eerste en veruit meest bekende kanaal is YouTube. Via YouTube is het mogelijk heel gericht je doelgroep te bereiken en zijn er tal van opties om je video weg te zetten, waaronder in-stream en bijvoorbeeld op de homepage van YouTube. Het platform heeft wereldwijd ruim 30 miljoen bezoekers per dag. Met elk campagnedoel kun je adverteren via YouTube door de verschillende advertentiemogelijkheden. Adverteren op YouTube doen we via Google Ads.

Video aanbieders

Naast YouTube zijn er genoeg andere aanbieders waar je een video kunt tonen als pre-roll, denk hierbij aan NPO start of RTL XL. De opties om je doelgroep te benaderen zijn hier wat beperkter, maar het bereik zit hier ook zeker. Als je weet dat jouw doelgroep bijvoorbeeld naar specifieke programma’s kijkt op NPO is dit een zeer interessante optie.

Social media advertising 

Social media mag natuurlijk ook niet ontbreken als we het over platformen hebben waar video’s bekeken kunnen worden.  De meest bekende kanalen en ook de kanalen met de meeste gebruikers zijn Facebook en Instagram. Op deze social media kanalen is er veel mogelijk qua targeting. Je kunt via deze weg je doelgroep erg gericht targeten. Ook via LinkedIn, Snapchat en Twitter kan je video’s onder de aandacht brengen van je doelgroep. Naast video advertising zijn er nog veel meer mogelijkheden binnen social media.

Out-stream video

In-stream is voor de meeste mensen wel duidelijk en een vaak voorkomend verschijnsel. Een ander aspect van video advertising dat je steeds vaker ziet, is het tonen van je video buiten video content, bijvoorbeeld onder een artikel dat je aan het lezen bent. Deze vorm van adverteren wordt out-stream video genoemd. De betrokkenheid bij de video zal binnen deze vorm van adverteren wat lager liggen, maar het bereik kan zeer groot zijn. Zeker als je de content plaatst op sites met grote bezoekersaantallen.

Weten waar je jouw doelgroep het beste kunnen bereiken met video advertising? Neem dan contact op met Femke Evers.

BENIEUWD WAT WE VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

Data-driven & fact-based aanpak

We denken vanuit rendement en klanttevredenheid en willen alles meten om te kunnen verbeteren.

Full service marketingbureau

De one-stop-shop voor clever business cases en omnichannel oplossingen.

Lean & mean marketing

We werken met slimme technologie die uiterst doeltreffend en efficiënt is.

ACCREDITATIES

Clever gelooft in samenwerken. Met onze klanten, maar óók met business partners, want samen zijn we slimmer. We koppelen krachten om het beste resultaat voor onze projecten te bereiken. Dat doen we door exclusieve samenwerkingen met de onderstaande partijen.

 
Power BI